Jeune Premier

Van Parijs tot Seoel, de coolste tas van het uur is Belgisch. Het merk: Jeune Premier.

Hélène Fransen ontwierp het eerste model aan haar keukentafel in Oostende, omdat ze niets kon vinden dat ze leuk vond voor haar zoon Ralph. Dat was in 2012. Voor het komende schooljaar heeft het bedrijf meer dan 100.000 schooltassen verkocht. Kinderen houden van de kleuren, maar ouders geven de voorkeur aan kwaliteit. Dat doet Hélène Fransen ook. Maar ze was niet onder de indruk van wat er aan de andere kant van het spectrum te bieden was: saaie, zware leren tassen.

Toch had ze een tas nodig voor haar peuter, dus ontwierp ze er zelf een. "Het was een zak van lamsvacht met een paddestoel en Ralph's naam erop. Vier moeders en de directeur kwamen op die eerste dag naar school om haar te vertellen dat ze van de tas hielden en haar te vragen waar ze die konden kopen.

Haar man Bruno Piers duwde haar verder. Waarom maak je niet vier verschillende ontwerpen en commercialiseer je ze? Dat jaar verkochten ze tachtig schooltassen. Ze lanceerden de eerste collectie in april 2012, vijf maanden later gevolgd door de oprichting van het bedrijf. Het merk Jeune Premier werd geboren.

De schooltassen zijn bedoeld voor kinderen tot 12 jaar, maar zijn ook bedoeld om de ouders te plezieren. "We wilden iets aantrekkelijks creëren voor de kinderen, maar met een kwaliteit om de moeders te verleiden", zegt Hélène.

Bij Meester Aap zijn we dolblij met de tassen van Jeune Premier. In onze collectie vind je het model 'Backpack Amsterdam Small' en 'Backpack Amsterdam Large', beide in prachtige kleuren met en zonder geweldige prints

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »