• Lorem ipsum

Voor het eerst naar school

18 Nov 2018
door Georgette Hoogenboom

Het is een cliché, maar ó zo waar, wat vliegt de tijd! Waar we eerst nog druk in de weer waren met flesjes geven, luiers verschonen en lieve ienie mienie kleertjes, bereiden we ons nu voor op wat bijna komen gaat. Sven wordt bijna 4 jaar én mag dus naar school. Wat een mijlpaal! 

Van kinderopvang naar wennen op school
Sven is toe aan school. Ondanks dat hij het best nog naar z'n zin heeft bij de kinderopvang, is hij al een flinke tijd de oudste van de groep. Hij mist uitdaging en hij trok eigenlijk altijd toe naar de oudere kinderen, maar die zijn inmiddels allemaal al naar school. Het is echt aftellen geblazen en hoewel het voor ons allemaal best een beetje spannend is, zijn we blij als het zover is dat Sven z'n laatste dag heeft bij de opvang. Voor zowel zijn verjaardag als z'n afscheid heb ik traktaties in elkaar geknutseld, die hij trots uitdeelt. Daarna is het tijd om afscheid te nemen. Gelukkig niet voor altijd, want hij zal regelmatig meegaan om z'n jongere broertje Quin mee weg te brengen.

Schoolspullen uitkiezen
Bijna naar school betekent een schooltas, drinkbeker en lunchtrommel uitkiezen! En laat mama daar nou heel veel leuks in te kiezen hebben ;-)
Sven is gek op dino's. En op wilde dieren. En op voetbal. En op heel veel meer. Toch was het snel duidelijk wat het moest worden. Hij koos voor de stoere dinotas van Skooter en de broodtrommel en snackdoosjes van Crocodile Creek met dino's. Tussen de drinkbekers kon hij moeilijk kiezen. Om de set compleet te maken koos hij voor de CamelBak met dino's. Als verrassing kreeg hij ook de CamelBak met voetballen erop, zodat hij zowel water/sap als melk kan meenemen naar school.

De eerste wendag op school
Vandaag was het dus eindelijk zover. Sven mag een ochtend komen wennen op school. Vol trots, met z'n Skooter rugzak met dino's op z'n rug, loopt ie het schoolplein op. We zijn één van de eerste, dus hebben we tijd zat voor een paar leuke foto's, die ik uiteraard ga gebruiken voor het Studio Ins & Outs schoolfotoboek. Sven is duidelijk klaar voor nieuwe avonturen en vraagt al een paar keer wanneer hij naar binnen mag. Langzaamaan wordt het drukker voor de deur, en veel bekende kinderen verzamelen zich om Sven heen. Dat is nog eens gezellig! Sven geniet duidelijk en als de bel gaat, stormen ze met z'n allen naar binnen. Jas uit en aan de kapstok, schooltas in de grote bak bij de kapstok. Alsof ie het al weken doet. Hup, de klas in. Bij binnenkomst in 'de rij' voor de juf, voor een handje, een goedemorgen en een klein praatje. Dan wordt ie héél even verlegen. Maar als de juf vertelt dat hij iets mag kiezen uit de kasten om mee 'te spelen', komt die grote smile meteen terug. Hij kiest en gaat zitten, en weer lijkt het alsof hij al weken naar school gaat. Ik ga bij hem zitten, het liefst blijf ik de hele ochtend. Als de juf haar ketting omdoet is het het signaal dat het tijd is voor de ouders om te gaan. Sven ziet en hoort mij allang niet meer. Hij is druk met al het leuks dat er om hem heen gebeurd en heeft nog nét tijd voor een kleine kus. Zelfs als ik nog even voor het raam sta om te zwaaien ziet ie me niet. Natuurlijk een goed teken, maar voor mij ook wel even slikken, het loslaten gaat beginnen... Is het al 12 uur? Mag ik hem alweer ophalen?! 

De eerste echte schooldag
14 november is Sven z'n verjaardag. Nu we het nog voor het kiezen hebben, kiezen we ervoor om op z'n verjaardag iets gezelligs te gaan doen met z'n viertjes en hem vanaf 15 november 'echt' naar school te laten gaan. Vrijdag 15 november gaat Sven met ontzettend veel zin naar school. Inmiddels heeft hij drie ochtenden gehad om te wennen en elke keer kwam hij enthousiast thuis. Een grote geruststelling. Ga maar Sven, wordt maar groot en wijs!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »