• Lorem ipsum

Alle lekvrije drinkbekers op een rijtje

23 Oct 2019
door Georgette Hoogenboom

In deze blog vergelijken we alle lekvrije drinkbekers. Want wie ergert zichzelf niet aan drinkbekers die dat niet zijn? Natte schooltassen zijn verleden tijd als je één van onze lekvrije drinkbekers kiest. Wel zo prettig! Onze Sven heeft ze allemaal uitgeprobeerd.

CamelBak Eddy Kids Drinkfles
De CamelBak drinkfles heeft een inhoud van 400 ml. Voor een lange schooldag is dat hier genoeg. Mocht Sven nog dorst hebben, kan hij de beker op school hervullen met water. Melk neemt hij zelden mee naar school. Bij echt warme dagen kan er natuurlijk een extra beker worden meegenomen. CamelBak heeft de lopende collectie en twee keer per jaar komt daar een collectie bij; de zomer- en wintercollectie. In elke collectie zitten geweldige prints, deze spreken eigenlijk altijd aan bij Sven. Van dino's tot aan voetballen en monsters, ze zijn erg leuk en in mooie kleurstellingen. 

De drinktechniek bij een CamelBak is net even anders dan bij bijvoorbeeld een gewone rietjesbeker. Om de drinktuit te openen en eruit te kunnen drinken, moet de tuit met de tanden/lippen worden 'opengeduwd'. Dit drinksysteem is ideaal, want hierdoor is de drinktuit altijd gesloten als er niet uit gedronken wordt en daarom óók lekvrij als de drinkfles bijvoorbeeld op tafel omvalt. De drinktechniek had Sven snel onder de knie en ook het open- en dichtklappen van de tuit ging makkelijk. Ondertussen hebben we de drinkfles al zeer vaak in de vaatwasser schoongemaakt. Alle onderdelen gaan makkelijk in en uit elkaar en alles blijft mooi, ook de print op de drinkfles.

Blafre drinkfles
De inhoud van de Blafre drinkfles is 500 ml, er kan dus lekker veel in meegenomen worden. De drinkfles is gemaakt van roestvrij staal. Sven heeft er zowel zonder en met de extra drinktuit uit gedronken. Beide gaat prima, maar de beker viel wel een keer om toen de extra drinktuit er niet op zat. Oeps... toen was heel de tafel nat. Dat kan natuurlijk gebeuren. Bij een bijna 5-jarige zal dit wellicht iets vaker gebeuren dan bij een 10-jarige. Hoop ik ;-) 

De Blafre drinkfles is goed schoon te maken en door het roestvrij staal blijven vreemde geurtjes uit de buurt. Sven vindt de drinkfles wel saai, hij heeft liever een drinkfles met leuke kleurtjes en figuren.

Drink in the Box drinkpakje
Sven is gek op drinkpakjes en dan voornamelijk die met vaak té zoete drankjes uit de supermarkt. Deze krijgt hij zelden, eigenlijk alleen op feestjes. Vooraf was ik erg benieuwd of hij het Drink in the Box drinkpakje direct associeert met de drinkpakjes uit de supermarkt. Maar jawel, hij was meteen enthousiast! Bij de eerste keer openen van het drinkpakje had hij eventjes hulp nodig, maar daarna ging het zelf openen en sluiten prima. Het drinkpakje is transparant, zodat je kan zien hoeveel drinken je nog hebt. Ik had er wat blauwe bessen in gedaan voor een lekker smaakje aan het water, dit vond Sven erg leuk om te zien.

De inhoud van het Drink in the Box drinkpakje is 236 ml. Dit is prima voor als we even op pad gaan en iets te drinken willen meenemen of voor bijvoorbeeld een korte schooldag. Verder is het drinkpakje eenvoudig uit elkaar te halen om schoon te maken, alle onderdelen worden goed schoon in de vaatwasser.

Crocodile Creek drinkbeker
Sven is direct enthousiast als hij de Crocodile Creek drinkbeker in handen krijgt. De afbeeldingen en de kleuren van de verschillende haaien spreken erg aan. Ook deze drinkbeker heeft weer een mooie, grote inhoud (450 ml). De drinkbeker heeft een siliconen rietje. In het begin liep deze iets stroef met het open en dicht klappen, maar na een paar dagen gebruik verliep het al wel soepel. Het voordeel van deze drinkbeker is dat er bijpassende broodtrommels en snackdoosjes zijn van Crocodile Creek. Vooral jonge kinderen vinden dit heel erg leuk. Ze zijn er in verschillende thema's, bijvoorbeeld met dino's, haaien, unicorns en schattige egeltjes. 

Favoriet van Sven
Hier is de CamelBak Eddy Kids Drinkfles de absolute favoriet. Overal gaan de drinkflessen mee naartoe en inmiddels is Sven z'n broertje Quin ook fan en wil nergens anders meer uit drinken. Alhoewel hij 2 jaar is en de adviesleeftijd voor het gebruik van de CamelBak drinkflessen 3 jaar is, drinkt hij er heel goed uit. Inmiddels hebben we diverse printjes en kleuren staan, wat zijn ze allemaal leuk!
Op nummer twee staat voor Sven de Crocodile Creek drinkbeker, mede omdat hij dan een complete schoolset met een drinkbeker, broodtrommel en snackdoosjes heeft.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »